Smartlappen Festival Bemmel zondag 9 juli 2017.

Laat maar lekker gaan zoals het gaat
leef zoals de wind je jasje waait
Doodgewoon met leven doorgaan 
Laat maar waaien, laat maar gaan.

De organisatie was in handen van Smartlappenkoor Lingewaard. Dit jaar met 18 koren (750 deelnemers), afkomstig uit heel Nederland. Er waren 5 podia, verspreid over het centrum.

We werden ontvangen met koffie/thee met cake. De openingsceremonie hebben we niet meegemaakt omdat we als eerste (om 12.00 uur) op een andere lokatie moesten zingen.
In de volle zon (het was warm) was het even wennen, we moesten er echt inkomen. Maar al snel zongen we uit volle borst over de rozen die weer in bloei staan en de vissers van San Juan. Op het eind lieten we alles lekker gaan (het mocht van Benny Neyman) refrein zie boven.

Na flink de kelen te hebben gesmeerd en genoten  van andere koren, zongen we op een ander podium over de jongen met de mondharmonica en onze mooie kindertijd, die helaas niet meer terugkomt. Gelukkig blijven de herinneringen en een enthousiast publiek.
Tijdens ons laatste optreden, weer op een ander podium, gingen we los met Nie Knieze Nie Zeure Nie Knieze Nie Zeure, da s hartstikke fout, vergeet niet te leven want straks ben je oud. Natuurlijk mocht het kleine cafe aan de haven niet ontbreken. De roos in mijn tuin bloeide prachtig. We sloten af met ons grote Klutslied, waarin Karel het publiek vermaakte met zijn voorzang. Goed gedaan, Karel!

Tot slot hebben we met veel koren gezamenlijk afgesloten met o.a. Sierra Madre Del Sur.
Het was (wederom) een hele gezellige middag met mooi weer en enthousiaste mensen. We kijken uit naar volgend jaar want dan zijn wij natuurlijk weer van de partij!

Henk Jansen.