Zaterdag 13 juli 2019.
Ons jaarlijkse etentje en tevens afsluiting van het seizoen vond plaats op onze vertrouwde oefenlokatie De Nudehof in Wageningen. Ben heette ons allen hartelijk welkom en vertelde dat, na enig gepuzzel en overleg, uiteindelijk gekozen was voor De Nudehof met een chinees/Indisch buffet.
Om in de stemming te komen, werd het lied Rosamunde van Dennie Christian gezongen. Dit is ons gezamenlijk openingslied, morgen op het korenfestival in Bemmel.
Geduldig wachtten we onder het genot van een drankje en babbeltje op het buffet. Rond 6 uur konden we beginnen aan een heerlijke uitgebreide maaltijd. Gekozen kon worden uit een ruim assortiment en we lieten het ons heerlijk smaken. Het was heel lekker! Complimenten voor de kok.
Als toetje was er lekker fruit, bereid door enkele leden van het koor, mét slagroom. En niet te vergeten heerlijke kersen uit Tiel, meegenomen door Jan van Lith. Heel attent van hem. Tot slot was er nog koffie met een heerlijke bonbon.

Het was een gezellige en geslaagde middag/avond. Hartelijk dank aan de organisatie!

Zondag 14 juli 2019.
Muziekfestival Lingewaard in Bemmel (voorheen Korenfestival).
21 koren traden elk 3 keer op verschillende podia, verspreid over het centrum. De blaaskapellen speelden op en rond het Kinkelplein bij het gemeentehuis. Ook waren de winkels geopend. Dus één grote muzikale happening in Bemmel dit jaar!
Op de Markt werd om 11.30 uur het festival geopend door loco- burgemeester Helga Witjes, gevolgd door het lied "Rosamunde" van Dennie Christian. Zingend en musicerend werd dit lied ten gehore gebracht door ongeveer 1000 muzikanten. Daarna begonnen de optredens van de koren.

Onze optredens verliepen goed. Met 2 accordeonisten (Marja en Niels), 1 gitarist (Rini) en onze altijd vrolijke en enthousiaste Gon, zongen we uit volle borst vrolijke liedjes. Zoals de Amsterdamse medley, Laat de zon in je hart en Hartje van goud. "Jantjes gitaar" werd compleet met waaiende blauwe ballonnen aan een stokje. Helaas mochten we ons laatste lied "Nie Knieze, Nie Zeure" niet meer zingen. Er was een strenge en wat boze toezichthouder die met een A4 blad met de tekst “Laatste Lied” duidelijk aangaf dat we moesten stoppen.

Het was wederom een gezellige en geslaagde korendag met zon, bewolking en een spat regen. Een aantal ging wat eerder naar huis en anderen genoten van een vette hap friet en allerlei snacks. Om 18:30 werd op het marktplein de korendag afgesloten met twee gezamenlijk gezongen slotliederen. Prachtig om dat met zovelen uit volle borst mee te zingen.

Bij deze wil ik iedereen een fijne vakantie (zomerstop) toewensen en tot ziens op onze eerste repetitie dinsdag 20 augustus.

Met vriendelijke groet, Henk Jansen